Λίγα λόγια για την ιστορία και τη δομή του σχολείου μας

 

 

Το διδακτήριο θεμελιώθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1971 από τον τότε υπουργό παιδείας Σπυρίδωνα Δημητράκο και περατώθηκε το Νοέμβριο του 1972. Τα εγκαίνια έγιναν στις 21-2-1974.

Αποτελείται από το κυρίως διδακτήριο με προσανατολισμό μεσημβρινό ενώ νοτιοανατολικά βρίσκεται η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ( τελετών και Γυμναστήριο) διαστάσεων 34x17μ. Οι τουαλέτες βρίσκονται σε ξεχωριστό κτίριο δίπλα στο κυρίως διδακτήριο. Το διδακτήριο είναι διώροφο με 5 αίθουσες διδασκαλίας σε κάθε όροφο. Στο ισόγειο υπάρχουν το γραφείο των διδασκόντων, η αίθουσα ολοήμερου, το εργαστήριο πληροφορικής και οι αίθουσες της Α' και Β' τάξης. Οι υπόλοιπες αίθουσες βρίσκονται στον 1ο όροφο μαζί με την αίθουσα του τμήματος Ένταξης.

Έχει κεντρική θέρμανση με καυστήρα πετρελαίου. Υπάρχει επίσης μεγάλη αυλή περίπου 2500m2 εντός της οποίας υπάρχει ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ με δύο μπασκετες. Η όλη έκταση του σχολείου είναι περιφραγμένη με σιδερένια περίφραξη.

Το σχολείο είναι οργανικά 7θέσιο, λειτουργεί με 6 τμήματα, ένα για κάθε τάξη, το τμήμα του ολοήμερου και το τμήμα ένταξης.

 

sxolio

Στο χώρο του σχολείου μας λειτουργεί αίθουσα πληροφορικής εξοπλισμένη με 10 σταθερούς σταθμούς εργασίας και έναν κεντρικό server με τον οποίο είναι όλοι συνδεδεμένοι. Κατά τη σχολική χρονιά 2014-15 έγινε αναβάθμιση όλων των υπολογιστικών μονάδων και των οθονών. Οι παλιές μονάδες και οθόνες τοποθετήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας, στις οποίες φέτος προστέθηκε ενσύρματο internet. Επιπλέον για τις ανάγκες των μαθημάτων διατίθονται περιφερειακές συσκευές, όπως εκτυπωτής, σκάνερ και βιντεοπροβολέας.

DSC05969 DSC05966  DSC05967

 

DSC05970  DSC05971